Jászberényben megkezdődött a Zagyva kotrása, ami okozhat kellemetlenségeket

Megosztás

Október 15-én megkezdődött a Városi Zagyva ág kotrása. A munkálatok várhatóan a hónap végéig, október 31-ig tartanak majd. Ezalatt néhány kellemetlenséggel szembesülhetnek a jászberényi lakosok.

Megkezdődött a Városi Zagyva ág egyes helyein történő növényzet eltávolító (gyógykotrási) tevékenység – tájékoztatott a Jászberényi VV Nonprofit Zrt. Facebook-oldalán. A munkálatok a meder átfolyási keresztmetszetének biztosítása, az eutrofizáció csökkentése érdekében szükségesek, valamint azért, hogy biztosítsák a megfelelő ökoszisztéma megtartását és helyreállítását.

A cég tájékoztatása szerint a beavatkozási helyek a következőképpen alakulnak majd:

Öntő utcai hídtól a Mártírok utcai híd közötti részen
Zagyvaparti sétány utcában (Szövetkezet úti híd és a Huszár híd között) 2 helyen
Potyka utcai részen (Csók hídja és Szent Imre herceg úti híd között 2 helyen
Puskin sétány mögött zsiliptől a garázssor végéig
Belső pelyhespart utcában 2 helyen
Kozári gumijavító mögött
Csiga utcában a zsiliptől 2-0-0 torkolatig

A munkák ideje alatt a zsilipek nyitása miatt alacsony vízállásra kell számítani, mely a horgászati tevékenység gyakorlását nem teszi lehetővé.

A kiemelt növényi részek a parton kerülnek szikkasztásra, majd azt követően az előírásoknak megfelelően lesznek elszállítva. A tevékenység során a kitermelt növényi részek kellemetlen szaghatást okozhatnak, amiért a cég a városlakók megértését kéri.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Amennyiben szívesen lenne a támogatónk, kattintson ide és csatlakozzon adománygyűjtésünkhöz. 

Kapcsolódó cikkek